معماری اکوتک چیست؟

معماری اکوتک چیست؟

با سلام خدمت شما همراهان گرامی استودیو معماری فرحو. با یک مطلب آموزشی دیگر در خدمت شما هستیم. شاید شما هم مانند بسیاری دیگر عبارت اکوتک را شنیده باشید اما ندانید این عبارت به چه معناست و کاربرد آن در معماری چگونه است. امروزه حوزه معماری سبز و معماری پایدار طرفداران محیط زیست را به سوی خود جذب کرده است و اهمیت آن نزد معماران بسیار بالا رفته است. اما منظور از معماری اکوتک چیست؟ ما در ادامه این مطلب قصد داریم درباره این نوع از معماری که به نوعی جدید محسوب می‌شود صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

اکوتک به چه معناست؟

کلمه اکوتک از تلفیق دو کلمه اکولوژی و تکنولوژی ایجاد شده است. اکولوژی یا بوم شناسی به عنوان شاخه‌ای از زیست شناسی شناخته می‌شود که به بررسی نحوه تعامل ارگانیسم‌ها با محیط اطراف خود و دیگر موجودات زنده می‌پردازد. تکنولوژی با فناوری نیز به معنای تکنیک‌ها، فرآیندها، مهارت‌ها و روش‌هایی است که در تولید کالا، خدمات یا تحقق اهداف مانند تحقیقات علمی استفاده می‌شود.

اکوتک2 2 1

هدف معماری اکوتک چیست؟

هدف از معماری اکوتک استفاده حداکثری از عوامل زیست محیطی و طبیعی در کنار استفاده از فناوری روز است تا در نهایت کیفیت زندگی برای آیندگان بالاتر رود. به دلیل پیشرفت‌های تکنولوژی در سراسر جهان و به مرور زمان، ورود آن به حوزه معماری اجتناب ناپذیر است و علاوه بر اجتناب ناپذیر بودن، طرفداران بسیاری نیز دارد.

آشنایی بیشتر با معماری اکوتک

کاربرد گریزناپذیر تکنولوژی صنعتی و تکنولوژی الکترونیک موجب شد که گروهی از معماران و شهرسازان به دنبال یافتن راه حل‌هایی باشند تا تکنولوژی در طراحی‌ها و مسائل محیطی همراه شود. هماهنگ‌سازی فضای معماری با پیشرفت‌ها و همراهی آن با محیط طبیعی باعث شد تا معماری اکوتک به تدریج جایگزین معماری هایتک گردد.

از این موضوع که بگذریم، چگونگی استفاده از تکنولوژی برای هماهنگ‌سازی با محیط طبیعی در همه بناها یکسان نیست و در برخی بناها نیاز است تا از تکنولوژی به میزان بیشتری استفاده شود و در برخی نیاز به استفاد از تکنولوژی‌های بالا نیست. کشورهای اروپایی در این زمینه تجربیات گسترده‌ای دارند که می‌توان برای بهره گیری بهتر از این نوع معماری از تجربیات آنها بهره برد.

معماری-اکوتک3

طبیعت الهام بخش معماری اکوتک

بر اساس معماری پایدار و سبز یا هر نوع معماری سازگار با محیط زیست، سازه باید تابع قوانین طبیعت و تامین کننده تمام الزامات آن باشد. به دلیل سادگی ذاتی که در طبیعت وجود دارد، به کار بستن آن در طراحی سازه می‌تواند ساختمانی زیبا و موزون به وجود بیاورد. به عقیده بسیاری از معماران بزرگ و نامی جهان:

طبیعت به ما درس طراحی می‌آموزد. به دلیل علاقه ذاتی انسان‌ها به طبیعت، هر آنچه که بر این اساس طراحی شود، انسان‌ها را بیشتر به سوی خود جذب می‌کند.

طبیعت با قوانین جاری خود راه‌هایی را جلوی پای معماران می‌گذارد که می‌توان با استفاده از آنها فرم‌های بی انتها از سازه را به کار بست. روش‌ها و ایده‌های تازه طراحی را می‌توان از طبیعت آموخت. به طور مثال، بلورهای برف نمونه‌ای اعجاب آمیز از این توانایی‌های طبیعت هستند. هر دانه بلور برف منحصر به فرد است و در عین حال الگوهای گوناگونی دارد. این بلورها نتیجه اعجاز طبیعت هستند و با صرف کمترین مقدار انرژی و مواد تحت تاثیر شرایط محیطی، دما، رطوبت، باد و فشار جو شکل می‌گیرند. آنچه معماران می‌توانند از این اعجاز فرا بگیرند این است که طبیعت با استفاده از کمترین انرژی فرم‌ها و سازه‌های منحصر به فرد خلق می‌کند که برای معماران الهام بخش است.

معماری-اکوتک

اهداف معماری اکوتک

معماری اکوتک اهدافی را دنبال می‌کند که همگی بر حفظ محیط زیست تاکید دارند. این اهداف عبارتند از:

  • کاهش دادن اتلاف انرژی
  • کاهش تولید آنچه بر سلامت انسان‌ها تاثیر می‌گذارد
  • افزایش کاربرد مواد قابل بازگشت به چرخه طبیعت
  • کاهش کاربرد مواد سمی و رفع سموم مواد

امیدواریم از مطالعه مطلب معماری اکوتک چیست؟ لذت برده باشید. اگر قصد دارید اطلاعات خود را در زمینه معماری بالاتر ببرید، توصیه ما مراجعه به بخش بلاگ وب سایت استودیو معماری فرحو است.

اشتراک گذاری
مقالات مرتبط
چگونه به یک بنای تاریخی کاربری جدید ببخشیم؟
14 نوامبر 2021 / نکات طراحی
چگونه به یک بنای تاریخی کاربری جدید ببخشیم؟

چگونه به یک بنای تاریخی کاربری جدید ببخشیم؟ تغییر کاربری یک بنای تاریخی که مدتهاست کاربری قبلی خود را از دست داده است یکی از بهترین راه‌های ...

مطالعه بیشتر
در این مقاله به بررسی انواع سبک های طراحی داخلی محبوب و پرطزفدار می پردازیم و هر کدام از آنها را به صورت مختصر توضیح می دهیم.
28 می 2021 / نکات طراحی
سبک های طراحی داخلی

یکی از چالش هایی که طراحان معمار با کارفرمایان خود دارند، نداشتن شناخت کافی درباره این سبک ها و موارد مرتبط با آنها می باشد. از آنجایی که سبک ...

مطالعه بیشتر
در این مقاله از استودیو معماری فرحو درباره تفاوت طراحی داخلی، معماری داخلی و دکوراسیون داخلی صحبت می‌کنیم.
23 ژوئن 2020 / نکات طراحی
تفاوت طراحی داخلی با معماری داخلی

سلام. با یکی دیگر از سری مقالات معماری از استودیو معماری فرحو در خدمت شما هستیم. در این مقاله قصد داریم تفاوت طراحی داخلی با معماری داخلی را ...

مطالعه بیشتر