متریال‌های طراحی نما

متریال‌های طراحی نما

همان طور که پیش تر در مطالب قبلی از وب سایت فرحو توضیح داده شد، نما یکی از مهم ترین بخش های ساختمان است چرا که مخاطب در نگاه اول نمای ساختمان را می بیند و همان نگاه اولیه ممکن است در دید او نسبت به آن ساختمان تاثیر بسزایی داشته باشد. بنابراین در مقاله ” متریال‌های طراحی نما ” طراحی و اجرای نمای ساختمان ها می بایست نهایت دقت انجام گیرد تا مخاطب با نگاه اول جذب ساختمان شود و نسبت به کشف فضاهای داخلی آن کنجکاو گردد. از این موضوع که بگذریم اولین موردی که می تواند در زیبایی یا خاص بودن نمای یک ساختمان تاثیر گذار باشد، متریال هایی است که در طراحی نمای ساختمان به کار رفته است. در ادامه مطلب ” متریال‌های طراحی نما “ با استودیو معماری فرحو “ همراه باشید تا بیشتر در اینباره صحبت کنیم.

ویژگی های متریال های نمای ساختمان

متاسفانه یا خوشبختانه نمای ساختمان می تواند در نگاه اول نشان دهنده کیفیت دیگر قسمت ها و اجزای ساختمان باشد. متریال های نمای ساختمان علاوه بر اینکه می بایست زیبا بوده و در کنار یکدیگر هماهنگی داشته باشند، باید ویژگی های دیگری نیز داشته باشند که بعضا از زیبایی اهمیت بیشتری دارند. این ویژگی ها عبارتند از:

باید عایق صوتی باشند:

اگر شما هم مانند بسیاری دیگر در شهرهای بزرگی چون تهران، اصفهان، مشهد یا شیراز زندگی می کنید، بدون شک یکی از دغدغه های شما آلودگی های صوتی فراوانی است که در سطح شهر شنیده می شود. توصیه این است که برای نمای ساختمان ها از متریال هایی استفاده گردد که سر و صدای بیرون را بگیرد تا ساکنین خانه از آرامش بیشتری برخوردار باشند.

در این مقاله به موضوع استفاده چوب در طراحی نما می پردازیم. همچنین در مورد نگه داری و مزیت های استفاده از چوب بحث می کنیم.

باید عایق حرارتی باشند:

یکی از مهم ترین و بزرگ ترین ایرادات ساختمانی ما در ایران که از گذشته تا کنون همچنان ادامه دارد، هدر رفت انرژی از فضاهای سکونتی است. یکی از فضاهایی که بیشترین هدر رفت انرژی را دارد، نمای ساختمان است. بنابراین توصیه می شود تا در طراحی و اجرای نما از متریال هایی استفاده شود که تا حد ممکن جلوی هدر رفتن انرژی که ارزش بالایی دارد و هزینه بسیاری نیز برای تهیه آن انجام می شود را بگیرد.

متریال‌های طراحی نما

باید با سایر اجزای ساختمان هماهنگی داشته باشند:

هر نما تحت عنوان یک سبک طراحی می شود و متریال ها یا مواد و مصالحی که برای طراحی آن به کار گرفته می شود می بایست با دیگر متریال ها و سبک طراحی نما سازگاری داشته باشد. نمای ساختمان به این دلیل از اهمیت بالایی برخوردار است که جزئی از شهر است و زیبایی شهر تا حدودی منوط به همین نماهای ساختمان هاست. در انتخاب متریال های طراحی نما باید به طراحی های شهری و همین طور دیگر فضاهای همان ساختمان توجه ویژه داشت.

در این مقاله به موضوع استفاده از شیشه در طراحی نما می پردازیم. همچنین به بررسی مزیت های نماهای شیشه ای از نظر رنگ، وزن و ... می پردازیم.

باید با شرایط محیطی هماهنگی داشته باشند:

به دلیل اینکه نمای ساختمان بصورت مداوم با فضای بیرونی در ارتباط است، باید در مقابل شرایط محیطی مختلف مقاومت بالایی داشته باشد. متریال هایی که در طراحی و احرای نمای ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرند باید در مقابل طوفان ها، تابش مستقیم نور خورشید، زلزله و ذراتی که در هوای آلوده شهرهای بزرگ وجود دارند، مقاوت داشته باشند چرا که در غیر اینصورت این متریال ها به سرعت دچار خرابی شده و در نهایت شکل ناخوشایندی را به خود خواهند گرفت.

در این مقاله درباره موضوع استفاده از کامپوزیت در طراحی نما صحبت می کنیم و درباره مزیت های نماهای کامپوزیتی ساختمانی صحبت می کنیم.

اگر از مطالعه مطلب ” متریال‌های طراحی نما “ لذت بردید و این مطلب برای شما مفید واقع گردید، با دیگر مطالب ما از ” استودیو معماری فرحو “ همراه باشید:

GOLD 1

و اجرای نما

اشتراک گذاری
مقالات مرتبط
پرگولا چیست؟ ۴
03 ژانویه 2022 / متریال
پرگولا چیست؟ و چه کاربردی در محوطه‌سازی دارد؟

یکی از رایج ترین سازه‌هایی که در محوطه‌سازی و فضاهای باز مورد استفاده قرار می‌گیرد، آلاچیق است که در طرح‌ها و ابعاد مختلف ساخته می‌شود. ...

مطالعه بیشتر
تصویر مقاله کناف جیست؟ 1
29 جولای 2020 / متریال
کناف چیست؟

کناف به صفحات روکش دار گچی گفته می‌شود که از مصالح اصلی مورد استفاده در ساخت و ساز خشک (بدون استفاده از آب) می‌باشد. امروزه استفاده از کناف به ...

مطالعه بیشتر
کاربرد سنگ در معماری داخلی
19 اکتبر 2021 / متریال
کاربرد سنگ در معماری داخلی

همانطور که می‌دانید متریال‌ها یکی از مهم ترین فاکتورهای معماری داخلی هستند و در طراحی داخلی باید متریال‌ها را به طور خاص مشخص نمود. سنگ از ...

مطالعه بیشتر