نقاط کانونی در دکوراسیون داخلی

نقاط کانونی در دکوراسیون داخلی

دکوراسیون داخلی یکی از مهم ترین و با اهمیت ترین فیلدهای معماری داخلی است که امروزه بسیار بیشتر از گذشته به آن اهمیت داده می شود و مورد توجه معماران قرار دارد. زمانی که وارد یک فضا می شوید اولین چیزی که به چشم شما می آید دکوراسیون داخلی است. فاکتوری که در نگاه اول باعث می شود شما از یک فضا خوشتان بیاید یا در آن احساس راحتی نکنید، دکوراسیون داخلی است. اما در همان نگاه اول قطعا یک مورد خاص بیشتر از بقیه نظر شما را در دکوراسیون داخلی جلب می کند که ما به آن نقاط خاص، نقاط کانونی در دکوراسیون داخلی می گوئیم و در ادامه این مطلب قصد داریم تا شما را بیشتر با این مقوله آشنا سازیم. با ما همراه باشید.

کانونی در معماری1 1

نقطه کانونی چیست؟

نقاط کانونی در دکوراسیون هر فضا نقش بزرگی را بازی می کنند و می توانند هر المانی باشند. به طور مثال نقطه کانونی می تواند یک نما، یک شومینه، یک تلویزیون، یک مبلمان و یا هر چیز دیگری باشد. به تعبیر بسیاری از بزرگان دنیای معماری نقطه کانونی یکی از مهم ترین عناصر در طراحی داخلی است. به عبارت دیگر ستاره هر فضا دقیقا نقطه کانونی آن فضاست، به نحوی که به محض ورود به آن فضا چشمتان به آن نقطه بیفتد. به تعبیری دیگر نقطه کانونی مرکزی برای توجه است که مابقی دکوراسیون حول محور آن ایجاد می گردد.

کانونی در معماری2 1

نقطه کانونی در دکوراسیون منزل

پس اگر قصد طراحی دکوراسیون منزل خود را دارید یا به عنوان یک طراح دکوراسیون داخلی فعالیت می کنید، می بایست یک نقطه مناسب را در ذهن خود داشته باشید یا انتخاب کنید تا مابقی طراحی را بر مبنای آن پیش ببرید. همواره در همه منازل یا فضاها، یک سری از وسایل منزل از مابقی وسایل زیباتر هستند و جلوه بیشتری دارند. با استفاده از نقاط کانونی می توان یک نقطه را در فضا بیشتر از بقیه فضاها بولد نمود تا آن نقطه بیشتر به چشم بیاید و مابقی دکوراسیون که شاید جذاب هم نباشند کم تر دیده شوند و از کانون توجه خارج شوند.

بنابراین توصیه ما این است که در هر فضایی اعم از مسکونی، محل کار یا هر فضای دیگری یک نقطه کانونی ایجاد کنید چرا که با این کار فضای مورد نظرتان انرژی بیشتری می گیرد و در مجموع آن فضا بسیار جذاب تر از گذشته به نظر می آید.

کانونی در معماری3 1

در حالت کلی اکثر فضاها یک نقطه کانونی به خودی خود و بدون اینکه بخواهید آن فضا را ایجاد کنید در دل خود دارند. به طور مثال اکثر فضاها پنجره دارند و می توان پنجره را به عنوان یک نقطه کانونی در نظر داشت. بنابراین پس از انتخاب نقطه کانونی در یک فضا می توان آن را در مرکز توجه قرار داد و مابقی دکوراسیون را بر مبنای آن انجام داد تا آن نقطه بیش از پیش برجسته گردد و مورد توجه قرار گیرد. این موضوع به شما کمک می کند که سریع تر تصمیم بگیرید که طرح بندی آن فضا به چه صورتی باشد.

بنابراین با کمی دقت در هر فضا می توان بدون اینکه بخواهیم نقطه کانونی را ایجاد کنیم، آن را در فضای مورد نظر پیدا کنیم و با مشخص نمودن آن مابقی کار دکوراسیون داخلی را انجام دهیم. همان طور که گفته شد این انتخاب به ما کمک می کند تا سریع تر روند دکوراسیون را پیش ببریم. اگر هم قصد داریم تا دکوراسیون داخلی متفاوت تری داشته باشیم میتوانیم یک المان در دکوراسیون داخلی را که از ابتدا در فضا وجود ندارد مد نظر گرفته، آن را اجرا کنیم و مابقی دکوراسیون را بر مبنای نقطه کانونی ایجاد شده جلو ببریم.

کانونی در معماری4 1

اگر مطلب ” نقاط کانونی در دکوراسیون داخلی “ برای شما جذاب بود، در ادامه مطالب آمورشی ” استودیو معماری فرحو “ نیز با ما همراه باشید:

GOLD 1

و اجرای دیزاین داخلی 1

اشتراک گذاری
مقالات مرتبط
در مطلب پنج نکته طراحی ویلا مدرن به پنج نکته و اصل مهم در طراحی ویلا به سبک مدرن پرداختیم و به معرفی این سبک طراحی ویلا و ویژگی‌های آن پرداختیم.
15 نوامبر 2020 / نکات طراحی
پنج نکته طراحی ویلا مدرن

در میان انواع سبک‌هایی که برای طراحی ویلا وجود دارد، طراحی ویلا به سبک مدرن امروزه بسیار پرطرفدار شده است و از محبوبیت بسیاری برخوردار ...

مطالعه بیشتر
این مقاله درباره طراحی ویلا مدرن می باشد. همچنین به موضوعاتی همچون ویژگی های طراحی ویلا مدرن و ضرفه جویی انرژی در ویلا های مدرن بحث می کنیم.
25 دسامبر 2020 / نکات طراحی
طراحی ویلا مدرن

در طراحی ویلاها سبک های متعددی وجود دارد که از بین تمام این سبک ها دو سبک طراحی کلاسیک و طراحی ویلای مدرن از بقیه پر طرفدارتر و همین طور پر ...

مطالعه بیشتر
در این مقاله به آشنایی با معماری گوتیک می پردازیم و در مورد سبک معماری گوتیک و نحوه تشخیص آن و دوره زمانی این سبک صحبت می کنیم.
02 فوریه 2021 / نکات طراحی
آشنایی با معماری گوتیک

با سلام. در ادامه مطالب آموزشی مرتبط با سبک های معماری در خدمت شما هستیم. این بار نوبت معماری گوتیک است که اکثر معماران کمتر درباره این سبک ...

مطالعه بیشتر