آشنایی با معماری مدرن

آشنایی با معماری مدرن

با سلام خدمت شما همراهان همیشگی ” استودیو معماری فرحو “. با یک مطلب آموزشی دیگر در حوزه معماری در خدمت شما هستیم. معماری دنیای بزرگی است که از گذشته تا کنون دستخوش تغییرات بسیار زیادی گردیده تا به این صورت امروز در اختیار ما قرار گرفته است. در دنیای معماری و در طی این سالها سبک های متعددی شکل گرفته که یکی از جدیدترین و البته پر طرفدارترین سبک ها، سبک معماری مدرن است. این سبک معماری در اوائل قرن بیستم میلادی تا جنگ جهانی دوم گسترش پیدا نمود و جای خود را در دنیای معماری باز کرد. به دلیل اینکه جنگ های آن دوره، خرابی های فراوانی ایجاد نموده بود، سبک معماری ساختمان ها به تدریج تغییر پیدا نمود چرا که نیاز به این موضوع حس می شد. در همین بین، افراد بزرگی در معماری جهان فعالیت می نمودند که تصمیم گرفتند تا سبک طراحی را در معماری به سمت و سویی ببرند که نیازهای مردم را کامل تر بر طرف کند و بدین شکل سنگ بناهای اولیه معماری مدرن پایه گذاری گردید. اگر شما نیز به آشنایی با سبک های معماری جهان از جمله ” آشنایی با معماری مدرن “ علاقمند هستید، با ما در ادامه مطلب ” آشنایی با معماری مدرن “ همراه باشید.

آشنایی با معماری مدرن

آنچه سبک معماری مدرن را نسبت به دیگر سبک ها مشخص می کند، چگونگی به کارگیری مصالح و همین طور تکنیک های طراحی و ساختمانی به کار رفته در یک پروژه است. همان طور که توضیح داده شد مصالح استفاده شده در یک بنا می تواند تداعی کننده سبک معماری آن بنا باشد. در سبک معماری مدرن، مصالحی همچون فلزات، شیشه، بتن آرمه و بتن های مقاوم شده کاربرد فراوانی دارند. سبک معماری مدرن به طور خاص تا سال 1980 میلادی پر کاربردترین سبک معماری در جهان بود که کم کم و با به میدان آمدن سبک هایی همچون پست مدرنیسم و نئو مدرنیسم کمرنگ تر شد.

Untitled 4 7

ویژگی های معماری مدرن

در معماری مدرن که بسیاری از آن با نام معماری نوگرا نیز یاد می کنند، کارکرد یک ساختمان با ایده هایی درهم می آمیزد که در آن مفاهیم و فرم های تاریخی حذف شده اند. از ویژگی های مهم معماری مدرن سادگی این سبک است. در سبک معماری مدرن از تجمل گرایی و لوکس بودن پرهیز می شود و در همه المان ها سادگی نقش اول را بازی می کند. لودویگ میس ون دروهه درباره این سبک می گوید less is more یعنی کمتر بیشتر است. این موضوع دقیقا به سادگی این سبک اشاره می نماید.

Untitled 41 3

سبک معماری مدرن در راستای عملکرد گرایی و مدرن شدن قدم بر می دارد به شکلی که در واقع فرم ها با عملکرد رابطه مستقیم دارند و به عبارت دیگر به واسطه عملکرد فرم ها ایجاد می شوند.

جنبش مدرن در واقع محل سکونت را به عنوان نقطه عطف در نظر می گرفت و همین موضوع سلسله مراتب امور ساختمانی را دگرگون نمود. بسیاری از بزرگان سبک معماری مدرن بارها و بارها یادآور شده اند که معماری نمی تواند با فرمی که در گذشته داشت به راه خود ادامه دهد.

لوکوربوزیه درباره معماری مدرن می گوید: جنبش جدیدی آغاز شده. روح تازه ای دمیده شده، سنت ها و رسوم باعث سرکوب معماری شده اند. سبک ها همگی دروغ اند، عصر متعلق به ما و سبک متعلق به آن روز به روز معین می شوند.

میس ون درروهه در این مورد می گوید: نه دیروز نه فردا بلکه فرم را تنها می توان در همین امروز معین ساخت.

با ما در ادامه مطلب ” آشنایی با معماری مدرن “ همراه باشید.

هانس مه یر نیز در مقاله ای می گوید: هر عصری فرم جدید خود را می طلبد. هدف ماست که به دنیای جدید، شکلی جدید با معانی امروزی بدهیم. اما دانش ما از گذشته باری است که بر دوش ما سنگینی می کند.

Untitled 4555 1

معماران سبک مدرنیسم

از معماران بزرگی که در این سبک معماری فعالیت های فراوانی داشته اند می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • لویی سالیوان
  • فرانک لوید رایت
  • اوتو مگنر
  • ویکتور هورتا
  • لوکوربوزیه
  • آنتونی گائودی

سبک معماری مدرن را چگونه می‌توان تشخیص داد؟

هر جا ساختمان یا بنایی دیدید که در آن از اشکال مکعبی به وفور استفاده شده بود، ساختاری مستطیل شکل داشت و ظاهر آن ساده و بدون تزئین بود، بدون شک سبک معماری آن مدرن است.

با ما در ادامه مطلب ” آشنایی با معماری مدرن “ همراه باشید.

دوره زمانی سبک معماری مدرن

بیشترین استفاده از این سبک معماری در طراحی ساختمان‌ها از سال‌های ابتدایی قرن بیستم تا حدود دهه 1980 میلادی گردیده است.

نمونه های سبک معماری مدرن

  • خانه آبشار یا فالینگ واتر در پنسیلوانیا
  • مرکز باربیکن لندن
  • ساختمان شهرداری شهر بوستون

Untitled 4nk 1

اگر مطالعه مطلب ” آشنایی با معماری مدرن “ برای شما جذاب بود. با دیگر مطالب آموزشی ما نیز همراه باشید:

GOLD 1

و اجرای ویلا 1

اشتراک گذاری
مقالات مرتبط
این مطلب درباره طراحی خانه هوشمند است و معرفی اجزای یک خانه هوشمند و نحوه هوشمند سازی خانه ها می پردازد. در ادامه درباره نحوه طراحی خانه هوشمند صحبت می شود.
25 دسامبر 2020 / نکات طراحی
طراحی خانه هوشمند

اگر بخواهیم به زبانی ساده خانه هوشمند را تعریف کنیم، باید بگوئیم یک خانه هوشمند خانه یا ساختمانی مدرن است که تمام سیستم های برقی و اجزا ...

مطالعه بیشتر
تصویر مقاله تاثیر رنگ‌ها در طراحی داخلی
09 ژوئن 2020 / نکات طراحی
تاثیر رنگ‌ها در طراحی داخلی

در نگاه نخست ممکن است اینطور به نظر برسد که انتخاب رنگ‌ها در طراحی داخلی فضایی خاص، کاری بسیار آسان است. رنگ‌ها به عنوان عناصری اجتناب ناپذیر ...

مطالعه بیشتر
در این مطلب به بررسی فرآیند طراحی معماری می پردازیم و درباره طراحی معماری و قوانین و زیرمجموعه های طراحی معماری نیز صحبت می کنیم.
09 ژوئن 2021 / نکات طراحی
فرآیند طراحی معماری

با سلام خدمت شما مخاطبین محترم وب سایت استودیو معماری فرحو، با یک مطلب آموزشی دیگر در ارتباط با طراحی معماری در خدمت شما هستیم. هر بنای معماری ...

مطالعه بیشتر