انواع دیوار سبز

انواع دیوار سبز

با سلام خدمت شما مخاطبین محترم استودیو معماری فرحو. با یک مطلب آموزشی دیگر در خدمت شما هستیم. همانطور که می‌دانید معماری امروز جهان روز به روز به سمت سبز شدن و پایداری بیشتر پیش می‌رود. دیوار سبز همانطور که از نامش پیداست به دیواری گفته می‌شود که با سبزینگی پوشیده شود و جلوه‌ای از طبیعت را به فضای صلب و خشک ساختمان‌ها بیاورد. رابطه انسان و طبیعت رابطه‌ای دیرینه است که در ناخودآگاه انسان نقش بسته و به همین دلیل انسان از نظر روحی و روانی به طبیعت نیاز دارد. به دلیل نیازی که انسان‌ها به فضاهای سبز و طبیعی دارند، مهندسین معماری و طراحان فضاها با دانستن این موضوع که خصوصا در فضاهای شهری کمبود آن روز به روز بیشتر احساس می‌شود به سمت دیوارهای سبز و آوردن سبزینگی به فضاهای داخلی و فضاهای موجود دیگر آورده‌اند. در این مطلب ما بنا است علاوه بر ارائه توضیحی کوتاه در مورد دیوار سبز به انواع دیوارهای سبز نیز بپردازیم. با ما همراه باشید.

آشنایی با دیوار سبز یا گرین وال

دیوار سبز که ترجمه عبارت انگلیسی Green Wall (گرین وال) می‌باشد، یکی از بهترین گزینه‌هایی است که برای زیباسازی فضاهای داخلی و خارجی مورد استفاده قرار می‌گیرد. ” دیوار سبز ” همان طور که از نامش پیداست، پوششی سبز رنگ در قالب گیاهان است که بصورت یک دیوار اجرا می‌شود و عموما برای زیباتر شدن فضاها و بخشیدن روح به آنها مورد استفاده قرار می‌گیرد. قطعا دیواری که با گیاهان سبز پوشیده شده از دیواری که با مصالح سرد و خشن ساخته شده حس بهتری را از زندگی به شما منتقل می‌کند. دیوار سبز می‌تواند در هر منطقه، شکل و شمایل متفاوتی داشته باشد چرا که پوشش‌های گیاهی که در هر منطقه موجود است ممکن است با دیگر مناطق متفاوت باشد.

انواع دیوار سبز

انواع گرین وال

همانطور که می‌دانید دیوارهای سبز انواع مختلفی دارند که در ادامه قصد داریم انواع مختلف آن را برای شما معرفی کنیم:

دیوار سبز مستقیم

در این نوع از دیوارهای سبز، اتصال گرین وال بصورت مستقیم و بی واسطه به دیوار انجام می‌شود و گیاهان بر روی سطح نما حرکت می‌کنند. در این نوع دیوار ریشه گیاهانی که بر روی گرین وال قرار دارند بر روی زمین قرار می‌گیرد و گیاه رونده حرکت خود را به سمت بالا آغاز می‌کند.

این روش خیلی مورد استفاده قرار نمی‌گیرد چرا که حرکت گیاهان ممکن است به نماسازی و مصالح شما آسیب وارد کند. علاوه بر این موضوع، هزینه‌های نگهداری این نوع دیوار سبز بسیار بالا می‌باشد.

دیوار سبز

دیوار پوسته سبز یا گرین وال دو پوسته

اتصال این نوع از دیوار سبز به جداره اصلی توسط یک سازه نگهدارنده انجام می‌شود که انواع این اتصال به شرح زیر است:

دیوار سبز مدولار

دیوار سبز مدولار یکی دیگر از انواع دیوار سبز است که از سازه‌ای سبک و سه بعدی بهره می‌برد که گیاهان بر روی این سازه نصب می‌شوند. لازم به ذکر است که سازه مدولار این نوع گرین وال از ساختمان اصلی جداست. استفاده از گرین وال مدولار مزیت‌های مختلفی دارد که از جمله آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • امکان اجرا در همه فرم و سطح به دلیل شکل پذیری بالا
  • اجرایی شدن سیستم در قالب سازه‌ای خود ایستا
  • امکان پوشش دادن گسترده و وسیع سطح گرین وال
  • قابل تهیه از استیل‌های بازیافتی و وجود امکان بازیافت مجدد

در دیوار سبز مدولار داربست‌های فلزی بسیار کوچکی که از استیل گالوانیزه تهیه می‌شوند بر روی دیوار قرار می‌گیرد و سازه مستقل خودش را دارد. این داربست در واقع گیاه بالا رونده را بر روی دیوار نگه می‌دارد. این داربست‌ها در قالب پنل‌های مشبک در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند و سطح بزرگ دیوار را می‌پوشانند. این پنل‌ها همچنین قابلیت فرم دهی دارند و می‌توان با استفاده از آنها اشکال و منحنی‌های بسیاری را ایجاد کرد.

دیوار سبز۳

دیوار سبز شبکه سیمی

این نوع از گرین وال‌ها با استفاده از شبکه تور سیمی که بسیار هم انعطاف پذیر است به دیوار سازه متصل می‌شوند. این سازه‌ها برای گیاهانی که نیازمند پشتیبانی بیشتر هستند و رشدی آهسته‌تر دارند کاربرد بیشتری دارد.

دیوار سبز با سیستم کابلی

سیستم کابلی تعبیه شده در این نوع دیوارهای سبز برای نگهداری گیاهانی مورد استفاده قرار می گیرد که شاخ و برگ فراوانی دارند، بسیار رونده هستند و رشد بالایی دارند. این سیستم دارای سری‌های توپی شکل است که از فولاد ضد زنگ ساخته می‌شوند و قابلیت این را دارند تا بتوان از میان آنها کابل‌ها را عبور داد. با کشش و انقباض آنها از میان یکدیگر می‌توان شبکه مد نظر را شکل داد.

از دیگر سیستمهای کابلی در دیوارهای سبز می‌توان به سیستم کابلی کششی اشاره کرد. این سیستم‌ها می‌توانند دیواره ساختمان‌هایی چون پارکینگ‌ها، فضاهای عمومی، ساختمان‌های اداری و فضاهای مسکونی بزرگ را به خوبی پوشش دهند.

دیوار سبز با سیستم نمد پلیمری

در این سیستم دیوار سبز گیاهان زنده بر روی یک سطح عمودی کشت می‌شوند. این سیستم در واقع یک پارچه نمدی پلیمری است که به شکل مخصوصی تا می‌خورد و بر روی قاب تعبیه شده در زیر خود قرار می‌گیرد. در این نوع دیوار سبز یک یا چند گلدان یا محفظه برای کشت رو به بالا بصورت ردیفی تعبیه می‌شود.

گیاه در غلاف اولیه می‌گیرد و در این محفظه‌ها کشت می‌شود. این سیستم به دلیل اینکه روشی نوین در ایجاد دیوارهای سبز است این روزها بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد و مزایای بسیاری نسبت به روش‌های قدیمی دارد. از مزایای این نوع دیوار می‌توان به تعویض و ایجاد تغییر آسان، سیستم زهکشی قوی‌تر، آزادی عمل در انتخاب گیاهان و تهویه مناسب ریشه اشاره کرد.

دیوار سبز هیدروپونیک

هیدروپونیک در واقع به معنای کشت بر پایه آب است. در این نوع گرین وال خاک حذف می‌شود و کشت بر پایه آب انجام می‌شود. همچنین کلیه مواد غذایی که یک گیاه به آن نیاز دارد توسط آب تامین می‌شود.

گرین وال هیدروپونیک به سیستم تاسیساتی مجهز است که به صورت هوشمند مواد غذایی را به گیاهان تزریق می‌کنند. از ویژگی‌های دیوار سبز هیدروپونیک می‌توان به تنوع بیشتر گیاهان قابل استفاده، ضخامت کم و امکان ایجاد نقش‌های مختلف اشاره کرد.

مطلب انواع دیوارهای سبز توسط تیم تحریریه استودیو معماری فرحو نگارش شده است.

اشتراک گذاری
مقالات مرتبط
پرگولا چیست؟ ۴
03 ژانویه 2022 / متریال
پرگولا چیست؟ و چه کاربردی در محوطه‌سازی دارد؟

یکی از رایج ترین سازه‌هایی که در محوطه‌سازی و فضاهای باز مورد استفاده قرار می‌گیرد، آلاچیق است که در طرح‌ها و ابعاد مختلف ساخته می‌شود. ...

مطالعه بیشتر
تصویر مقاله کناف جیست؟ 1
29 جولای 2020 / متریال
کناف چیست؟

کناف به صفحات روکش دار گچی گفته می‌شود که از مصالح اصلی مورد استفاده در ساخت و ساز خشک (بدون استفاده از آب) می‌باشد. امروزه استفاده از کناف به ...

مطالعه بیشتر
در این مقاله به بررسی موضوع این که کرتین وال چیست؟ می پردازیم و در مورد موضوعاتی همچون انواع کرتین وال و مزیت های آن بحث می کنیم.
25 دسامبر 2020 / متریال
کرتین وال چیست؟

با سلام خدمت مخاطبین محترم استودیو معماری فرحو. با یک مطلب آموزشی و کاربردی دیگر در خدمت شما هستیم و این بار قصد داریم درباره کرتین وال صحبت ...

مطالعه بیشتر