دیوار سبز چیست؟

دیوار سبز چیست؟

دیوار سبز که ترجمه عبارت انگلیسی Green Wall (گرین وال) می باشد، یکی از زیباترین گزینه هایی است که برای زیباسازی فضاهای داخلی و خارجی مورد استفاده قرار می گیرد. ” دیوار سبز ” همان طور که از نامش پیداست، پوششی سبز رنگ در قالب گیاهان است که بصورت یک دیوار اجرا می شود و عموما برای زیباتر شدن فضاها و بخشیدن روح به آنها مورد استفاده قرار می گیرد. قطعا دیواری که با گیاهان سبز پوشیده شده از دیواری که با مصالح سرد و خشن ساخته شده حس بهتری را از زندگی به شما منتقل می کند. دیوار سبز می تواند در هر منطقه شکل و شمایل متفاوتی با دیگر مناطق داشته باشد چرا که پوشش های گیاهی که در هر منطقه موجود است ممکن است با دیگر مناطق متفاوت باشد. در ادامه مطلب ” دیوار سبز چیست؟ “ با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری را درباره دیوار سبز در اختیار شما قرار دهیم.

یکی دیگر از کاربردهای دیوار سبز، استفاده در نمای ساختمان است و این موضوع همواره طرفداران بسیاری داشته است. دیوار سبز در در انواع مختلفی اجرا می شود و علاوه بر دیوار سبز طبیعی، دیوار سبز مصنوعی نیز در بسیاری از فضاها کاربرد دارد. از این موارد که بگذریم، دیوار سبز ویژگی هایی دارد که این ویژگی ها به شرح زیر هستند:

ویژگی های دیوار سبز 

  • اگر بنا باشد دیوار سبز بر روی نما اجرا شود، باید از گیاهانی استفاده گردد که توانایی اینکه بر روی فضای عمودی رشد نموده و بتوانند به رشد خود ادامه دهند را داشته باشند.
  • دیوار سبز بر روی نماهای داخلی و خارجی، یک طراحی فوق العاده به شمار می رود و می تواند نقش مهمی در خنک شدن هوا و افزایش کیفیت هوا در فضاهای یاد شده داشته باشد.
  • درختچه های کوچک جز گیاهانی هستند که برای گرین وال مناسب هستند اما تامین نور یکی از مهم ترین مواردی است که برای پرورش چنین گیاهانی باید مد نظر داشت.
  • گیاهانی که بصورت معمول در زمین کاشته می شوند از مواد مغذی خاک تغذیه می کنند، اما گیاهانی که بر روی دیوار سبز نصب می شوند، نیازمند نوعی دیگر از روش تامین تغذیه مناسب هستند.
  • سیستم های آبیاری دیوارهای سبز عموما می بایست در دیواری که دیوار سبز بر روی آن اجرا می شود، تعبیه گردند.
  • برای اجرا نمودن دیوارهای سبز می توان گونه های مختلفی از گیاهان را مورد استفاده قرار داد و بوسیله در کنار هم قرار دادن آنها، بافت و رنگ بندی زیبایی برای دیوار سبز ایجاد نمود.

3 7

مزایای دیوار سبز چیست؟

دیوار سبز مزایای فراوانی دارد که از جمله مزیت های آن می توان به موارد زیر اشاره نمود:

دیوار سبز و ایجاد آرامش

همانطور که می دانید گیاهان نقش مهمی در ایجاد آرامش ذهنی و رفع استرس های روزانه دارند که این نقش را نمی توان نادیده گرفت. علاوه بر این مورد رنگ سبز خود نماد زندگی، آرامش و حس های خوب است که این موارد را به دیگران نیز منتقل می کند. به همین دلیل، دیوار سبز می تواند گزینه ای بسیار مناسب برای ایجاد حس آرامش باشد.

دیوار سبز و تصفیه هوا

یکی از فوایدی که گیاهان دارند این است که مونو اکسید کربن را جذب می کنند و از این رو حضور داشتن آنها در فضاهای داخلی می تواند به میزان قابل توجهی هوا را تصفیه نماید. در  واقع به عبارت دیگر می توان گفت دیوار سبز یک فیلتر است که می تواند هوایی پاک و سالم را برای نفس کشیدن به ارمغان آورد.

2 8

دیوار سبز و پایین آوردن دمای هوا

یکی از دلایلی که دمای فضاهای داخلی بالا می رود، بالا رفتن میزان مونو اکسید کربن است. گیاهان می توانند با جذب نمودن این گاز که خاصیت آلایندگی نیز دارد به میزان قابل توجهی از دمای هوای فضا بکاهند.

دیوار سبز و داشتن عملکرد عایق صوتی

دیوار سبز می تواند به خوبی سر و صدا را به خود جذب نموده و مانع انتقال آن به داخل ساختمان یا فضای مورد نظر شما شود. به همین دلیل می توان از دیوارهای صوتی به عنوان عایق نیز استفاده نمود که می تواند کاربردهای فراوانی نیز داشته باشد.

1 10

دیوار سبز و محافظت مضاعف ساختمان در برابر عوامل متعدد

یک دیوار پوشیده از گیاه اگر در نماهای بیرونی مورد استفاده قرار گیرد می تواند از ساختمان در برابر عواملی مانند بارندگی، تابش مستقیم نور خورشید و همین طور باد محافظت نماید. بنابراین می توان دیوار سبز را به عنوان عاملی برای محافظت از ساختمان بر شمرد.

امید است مطالعه مقاله ” دیوار سبز چیست؟ “ برای شما مفید واقع گردیده باشد. اگر به این دست مطالب علاقمند هستید، با دیگر مطالب آمورشی ما نیز همراه باشید:

GOLD 1

و اجرای دیزاین داخلی 1

اشتراک گذاری
مقالات مرتبط
تکامل طراحی داخلی5
06 اکتبر 2021 / نکات طراحی
تکامل طراحی داخلی

با سلام و عرض ادب خدمت شما مخاطبین گرامی وب سایت و مقالات استودیو معماری فرحو. با یک مطلب جذاب دیگر در حوزه طراحی فضاهای داخلی در خدمت شما هستیم. ...

مطالعه بیشتر
معماری معاصر۴
03 سپتامبر 2021 / نکات طراحی
معماری معاصر چیست؟

با سلام خدمت شما همراهان گرامی استودیو معماری فرحو. با یک مطلب جذاب دیگر درباره معماری معاصر در خدمت شما هستیم. در حالی که تاکنون تعریف دقیقی از ...

مطالعه بیشتر
استودیو معماری فرحو
17 اکتبر 2021 / نکات طراحی
دفتر معماری فرحو

دفتر معماری فرشید حسینی که با نام استودیو معماری فرحو شناخته می‌شود فعالیت خود را از سال 1380 در عرصه معماری کشور آغاز کرده است. مهندس حسینی به ...

مطالعه بیشتر